ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни стягують на північ Криму нові підрозділи і продовжують окопуватись, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Росіяни передислоковують на північ окупованого Криму нові військові підрозділи і продовжують будувати оборонні споруди. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповів представник української розвідки Андрій Черняк, на північ Криму рашисти стягують нові військові підрозділи, продовжують будувати там оборонні споруди, а також роблять це й на тимчасово окупованій частині Херсонщини.

«Вони програють, тому створюють захисні споруди там, де можуть, розуміючи, що їм доведеться вести на цих рубежах бойові дії», – пояснив він.

За словами Черняка, зараз росіяни докладають усіх зусиль, аби зберегти так званий сухопутний коридор до Криму.

«У цьому полягала їхня ідея захоплення Донецької області, узбережжя Азовського моря, також у їхніх планах було відрізати Україну від Чорного моря. Але країна-окупант не змогла реалізувати жодних планів в Україні. Враховуючи, що наші закордонні партнери поставляють нам нові зразки озброєння, так званий сухопутний коридор до Криму, звичайно, не є безпечним. Україна завдаватиме ударів по позиціях росіян на всій окупованій території», – наголосив представник української розвідки.

Нагадаємо, про те, що росіяни почали окопуватись у Криму, стало відомо на початку листопада. Тоді нові окопи з’явились у північно-західній частині півострова біля Армянська, а також на пропускному пункті «Чонгар».

Згодом окупаційна «влада» Криму офіційно наказала будувати фортифікації щоб «забезпечити безпеку кримчан».

У середині грудня українська розвідка доповіла, що росіяни в Криму взялись укріплювати берегову лінію, побоюючись висадки десанту. На це згодом секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що окопи рашистам на українському півострові не допоможуть, адже Україна деокупує свій Крим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *