ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти готують провокації на півдні України

Наталя Дуляба

|

Російські окупаційні війська готуються до різного роду провокацій на півдні України. Про це в ефірі національного телемарафону 21 грудня повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз у південних регіонах окупанти постійно змушені змінювати свої місця дислокації, оскільки вогневий контроль над ними встановили Збройні Сили України. Але разом із тим рашисти готуються здійснювати власні провокації.

За словами Наталії Гуменюк, про підготовку ворогом пасток та провокацій свідчать його маневри на Каховському напрямку.

«Росіяни виводять своє озброєння, техніку й підрозділи, переміщуються та здійснюють обстріли з правого боку Дніпра, щоб створити враження, що це зробили ЗСУ. Опісля окупанти знову повертаються в тимчасово захоплені населені пункти та серед місцевих проводять так звану роз’яснювальну роботу, агітуючи їх евакуюватися, аби не потрапити нібито під мінометний вогонь наших військових. Так вони намагаються перетягнути частину населення із собою задля того, щоб надалі використовувати його як живий щит, яким вони звикли прикриватися», – пояснила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, невдовзі після деокупації Херсона у листопаді ЗСУ вийшли на рубіж по правому березі Дніпра, тож тепер контролюють всю територію поблизу окупованого Криму.

Нещодавно західні ЗМІ стали писати, що Мелітополь може стати наступним фронтом і важливим новим етапом в деокупації півдня України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *