ОСТАННІ НОВИНИ

Під час масованої атаки ППО збила 60 із 76 російських ракет, – Залужний

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю вранці, 16 грудня, російські окупанти здійснили дев’ятий масований удар по Україні, випустивши 76 ракет. Українські військові зуміли збити 60 із них. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook.

Ціллю рашистів знову були об’єкти критичної інфраструктури України. По них із районів Каспійського та Чорного морів ворог випустив 76 ракет: 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керовані авіаракети (Х-59/Х-31П).

Сили і засоби зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних Військ знищили 60 ворожих ракет, тобто майже 79%.

«Ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю. Вірте в ЗСУ!», – наголосив Валерій Залужний.

Нагадаємо, зранку 16 грудня Росія здійснила дев’яту масовану ракетну атаку по українській енергосистемі. В «Укренерго» кажуть, що, незважаючи на вдалу роботу ППО, є влучання. Через це по всій Україні ввели аварійні знеструмлення, а на ринку електроенергії – надзвичайну ситуацію.

Енергетики кажуть, що найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони України, а відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат пояснив, що окупанти спеціально запускали свої ракети з різних напрямків, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони України.

Щодо жертв російської атаки 16 грудня, то наразі відомо про влучання ворожих ракет у житловий будинок в Кривому Розі. Двоє людей загинули, ще восьмеро поранені. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *