ОСТАННІ НОВИНИ

США нададуть Україні 53 млн доларів для відновлення енергосистеми

Андрій Котенський

|

Сполучені Штати нададуть Україні підтримку обсягом 53 млн доларів для термінової закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергосистеми після російських ракетних ударів. Про це повідомили у Державному департаменті США, пише Українська правда.

Фінансування передбачене на придбання обладнання для відновлення електромережі і його мають поставити в Україну якнайшвидше.

«Цей пакет буде включати розподільні трансформатори, автоматичних вимикачів, пристроїв захисту від стрибків напруги, роз’єднувачів, транспортних засобів та іншого критично важливого обладнання», – йдеться у поідомленні.

Ці кошти надаються додатково до 55 млн доларів екстреної підтримки для енергетичного сектору України.

Як відомо, Україні для подолання енергокризи внаслідок російських ракетних ударів Україні потрібні трансформатори і системи ППО.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Кремль уже вивів із ладу майже половину енергосистеми України. В «Укренерго» констатували, що після шести масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження в енергетичній системі світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *