ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина готується розгорнути більше 400 пунктів обігріву

Наталя Дуляба

|

Львівщина готова до опалювального сезону 2022/2023, однак через постійну загрозу атак Росії на енергетичну інфраструктуру в області готують запасні варіанти – розгорнуть більше 400 пунктів обігріву. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у своєму Telegram.

Так, через те, що російські окупанти б’ють по об’єктах енергетичної інфраструктури, Львівщина готується до екстрених ситуацій. Аби мешканці могли зігрітись і зарядити свої телефони, на території області розгорнуть більше 400 стаціонарних пунктів обігріву. Вони зможуть вмістити 70 тисяч людей.

«Такі пункти діятимуть в закладах соціальної інфраструктури, повинні мати укриття, джерела живлення, доступ до інтернету, продукти та воду, при необхідності тут надаватимуть першу медичну допомогу», – наголосив Максим Козицький.

Наразі роботи з облаштування таких пунктів обігріву ще тривають. Про локації повідомлять згодом.

Разом із тим на території Львівщини діятимуть й пів сотні мобільних пунктів обігріву, які розгортатимуть при потребі рятувальники.

«Орієнтовно 50 мобільних пунктів обігріву – наметів – готове розгорнути Головне управління ДСНС у Львівській області. Ці пункти обігріву зможуть встановлювати оперативно у місцях, де це необхідно. Відповідно, за потреби, їх можна буде легко передислокувати», – додав очільник Львівщини.

Як додають в обласному управлінні ДСНС, у мобільних пунктах обігріву також буде резервне живлення та гарячі напої.

Нагадаємо, у Львові теж готуються до різних сценаріїв опалювального сезону. У мерії вже розробили план дій при обмеженні чи відсутності постачання газу та електроенергії. Так, комунальники роблять запаси альтернативних видів палива, зокрема й дров, готують печі «буржуйки». Загалом місто підготувало близько 700 таких печей, які за потреби можна буде використовувати.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вже попередив, що в домівках українців цьогоріч буде холодніше. Мінімальна температура становитиме 16 градусів, а середня – 18 градусів. Разом із тим він закликав готуватися до важкої зими, бо Росія продовжуватиме обстріли енергетичної інфраструктури України, а також починати економити електроенергію.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський ще на початку літа попереджав, що опалювальний сезон 2022/2023 буде найважчим в історії незалежної України.

Тарифи на газ і тепло для українців під час війни залишаться незмінними, адже дофінансовувати підприємства теплокомуненерго буде держава.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *