ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні не підвищуватимуть тарифи на тепло до кінця війни

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада підтримала законопроєкт, який встановлює мораторій на підвищення тарифів на газ, опалення і гарячу воду для населення. Про це повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк.

Мова йде про законопроєкт № 7427. Його прийняли після майже двох місяців дискусій. «За» проголосували 260 народних депутатів.

За словами нардепа, «заморозити» тарифи вдалось за рахунок залучення понад 125 млрд грн від міжнародних партнерів, які покриють різницю тарифів.

Документом передбачається, що мораторій на підвищення тарифів буде діяти протягом воєнного стану в Україні та 6 місяців після його завершення. Так, забороняється підвищувати тарифи для всіх категорій споживачів на:

  • послуги з розподілу природного газу;
  • теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання):
  • послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Як повідомляв Львівський портал, ще раніше президент Володимир Зеленський попередив, що опалювальний сезон 2022/2023 буде найважчим в історії незалежної України. Однак в уряді запевнили, що тарифи на газ і тепло для українців під час війни залишаться незмінними, адже дофінансовувати підприємства теплокомуненерго буде держава.

Зазначимо, на час дії воєнного стану в Україні заборонили примусове стягнення боргів за житлово-комунальні послуги для окремих категорій громадян.

За останніми даними, на Львівщині мешканці заборгували майже 2 млрд грн за газ. Ще до повномасштабної війни саме газ завжди становив левову частку у структурі всіх боргів за комуналку в області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *