ОСТАННІ НОВИНИ

Повітряні Сили збили 26 «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

Менш ніж за сім годин українські військові збили 26 іранських дронів-камікадзе, які випустили окупанти по південних, центральних і північних регіонах України. Про це йдеться на сторінці командування Повітряних Сил у Facebook.

У ніч на понеділок, 17 жовтня, з 03:30 по 06:50 год. протиповітряна оборона на півдні збила 15 ударних безпілотників росіян Shahed-136: шість над Одещиною та дев’ять – над Миколаївщиною.

Вранці 17 жовтня рашисти атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксовано чотири удари, в тому числі по житлових будинках у Шевченківському районі. За попередніми даними, під завалами можуть бути дві людини, триває рятувальна операція.

Станом на 10:00 год. на півночі та в центральних регіонах України вдалося «приземлити» ще 11 дронів-камікадзе Shahed-136.

«За уточненою інформацією, усі атаки дронів-камікадзе, по столиці зокрема, здійснювали з південного напрямку», – додають у Повітряних Силах.

Нагадаємо, ще в кінці вересня ЗСУ заявили, що російські окупанти, не маючи успіхів на фронті, почали активно застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Найчастіше рашисти застосовують проти України іранські дрони-камікадзе Shahed-136, марковані як «Герань-2». Вперше українські військові збили у середині вересня біля Куп’янська, що на Харківщині.

Нещодавно речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що бійці ППО вже знають, як найкраще збивати ударні дрони Shahed-136. Їх окупанти застосовують, аби залякати українців.

Разом із тим офіційний Іран заперечує, що продавав Росії свої ударні безпілотники під час повномасштабної війни проти України.

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед лідерами G7 11 жовтня заявив, що Росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе. Українське підпілля зі свого боку стверджує, що росіяни привезли на окуповану Херсонщину та в Крим іранських інструкторів, аби ті їх вчили користуватись ударними безпілотниками Shahed-136.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *