ОСТАННІ НОВИНИ

Суд не зміг заборонити приміським маршруткам їздити Львовом

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада готується оскаржувати рішення Львівського окружного адміністративного суду, який дозволив 13 приміським автобусам курсувати через місто. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

«Ми не погоджуємося з таким рішенням суду і будемо його оскаржувати. Адже автобуси приміських маршрутів курсують через Львів без відповідного погодження виконавчих органів Львівської міської ради. Вони систематично порушують чинне законодавство та нормативні документи у галузі міського пасажирського транспорту, бо їхніми кінцевими зупинками мають бути автостанції на в’їздах у місто», – прокоментував керівник міського управління транспорту Орест Олеськів.

У міськраді називають ті приміські маршрути, які цілком пролягають територією Львова, або курсують за власними схемами.

Так, автобусні маршрути №111 Львів – Дубляни, №138 Львів – Лапаївка, №184, №184-А Львів – Рудно, №180 Львів – Дубляни їздять через весь Львів, хоча як приміські мали б не заїжджати у саме місто.

Серед інших приміських маршруток-порушників називають:

  • №110 Львів – Чишки, які курсують до пл. Митної замість АС-6;
  • №125 с. Шкло – АС №8, які курсують вул. Левандівською замість вул. Городоцької;
  • автобуси Львів – Давидів і Львів – Милятичі, які їдуть до пл. Петрушевича;
  • автобуси Львів – Поршна, Львів – Повітно, Львів – Оброшино, Львів – Суховоля, що курсують до приміського вокзалу, займаючи зупинку навпроти ринку «Привокзальний».

В мерії нарікають, що приміські автобуси утворюють стихійні зупинки на вулицях Львова, дублюють міські маршрути, негативно впливають на стан довкілля. Крім того, водії приміських маршрутів здійснюють посадку-висадку пасажирів, займаючи заїзну кишеню міської зупинки, створюють аварійні ситуації та «великі незручності для громадського транспорту Львова».

Нагадаємо, ще у 2016 році кінцеві зупинки приміських маршруток перенесли на автостанції, що на околицях Львова. Однак частина з них продовжує дотепер курсувати через місто. Міська рада не раз обіцяла подати в суд на приміських перевізників.

Восени 2021 року міське управління транспорту звернулося до суду з вимогою заборонити 13 приміським маршрутам їздити територією Львова, а зупинятись на його околиці. 20 вересня цього року суд першої інстанції вирішив залишити цей позов без розгляду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *