ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія звернеться до суду, щоб заборонити «гуляючі» центром приміські маршрутки

Соломія Головіна

|

Львівська міська рада готує звернення до суду на приміських перевізників, які попри заборону продовжують курсувати через місто. Таке доручення під час наради у Львівській міській раді дав мер Андрій Садовий, передає Zaxid.net.

 

Нагадаємо, ще у 2016 році кінцеві зупинки приміських маршруток перенесли на автостанції, що на околицях міста. Однак частина приміських автобусів продовжує нині курсувати через місто.

«Ми на нараді з романом Кокотайлом (керівник дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА,-Ред.) з’ясовували це питання. Він заявив, що є погодження міськради (на курсування приміських автобусів через місто, -Ред.)  2006 року. Ми звернулися до них, щоб отримати ці документи. Якщо справді є погодження. Ми їх можемо скасувати. Якщо немає погоджень, це є підстава, щоб рухатись далі», – пояснив заступник керівника департаменту ЖКГ Андрій Білий.

Він уточнив, що мова йде про автобуси з найближчих до Львова населених пунктів, як Зимна Вода, Лапаївка, Дубляни, тощо, більша частина маршруту яких пролягає через Львів.

«Наприклад, автобус зі Зимної Води їде на АС-2, що на вул.Хмельницького. Виходить, що за містом він їде 3%, але маршрут рахується обласним. І вони не возять пенсіонерів безкоштовно, у них інша політика пільгових категорій, і ми на них не маємо впливу. Ця проблема масова, і ми маємо з цим розібратися», – сказав Андрій Білий.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення юридичному департаменту підготувати заяву до суду на перевізників, які курсують через місто.

«Організуйте заяву в суд, щоб заборонити цю діяльність. Не може через місто рухатись автобус з одного села в інше. Закон цього не передбачає. Також підготуйте звернення до групи народних депутатів, щоб ми це вирішили на київському рівні», – заявив Садовий.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *