ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині ЗСУ звільнили ще два населені пункти

Анастасія Диняк

|

Українські військові звільнили від окупантів село Терни на Донеччині. Раніше ЗСУ деокупували ще одне село поблизу. Про це повідомив боєць ЗСУ на відео, яке оприлюднили в соціальних мережах.

Так, 1 жовтня бійці 93 ОМБр з батальйону «Карпатська Січ» звільнили село Терни. У середу, 5 жовтня, військові підняли над селом український прапор.

Напередодні українські захисники також деокупували сусіднє село Ямполівка.

Нагадаємо, 1 жовтня вдень стало відомо, що на в’їзді в місто Лиман на Донеччині українські військові встановили прапор України. Дещо згодом про захід ЗСУ у Лиман повідомив речник Східного угруповання Сергій Череватий, втім він підкреслював, що в місті ще йдуть бої.

Пізно ввечері 1 жовтня Генштаб офіційно підтвердив звільнення Лиману від російських окупантів.

Відомо, що в районі Лимана в оточення потрапили близько 5 500 російських окупантів. Рашистам довелося втікати, про що заявило Міноборони РФ, а пропагандисти вже почали говорити про «жест доброї волі» російського командування.

У британській розвідці вже заявили, що втрата Лиману є серйозною політичною невдачею Росії, а війська РФ, втікаючи, ймовірно, зазнали значних втрат.

Додамо, що місто Лиман розташоване на околиці Донецької області і межує з Луганщиною. Відстань до Сєвєродонецька і Лисичанська становить лише близько 50 км. Саме тому очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай ще раніше заявляв, що деокупація Луганської області розпочнеться саме зі звільнення Лиману.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *