ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ призупинили постачання окупантів на півдні

Наталя Дуляба

|

Українські військові зуміли призупинити ворожу логістику на півдні, тож окупанти матимуть проблеми із боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Так, на півдні ЗСУ ведуть позиційні бої, аби покращити своє положення по лінії фронту. Українські захисники ведуть вогневе ураження, щоб попередити введення у бій резервів окупантів, а також порушити їхню систему управління військами.

«Забезпечено призупинення логістики противника у забезпеченні боєприпасами та пально-мастильними матеріалами», – кажуть наші військові.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи знову нанесли результативні удари по поромній переправі поблизу села Львове, по якій били кілька днів тому, та по двох районах зосередження сил і засобів противника.

Підтверджені втрати російських загарбників становлять:

  • 37 військових,
  • 3 танки,
  • 4 гаубиці «Мста-Б»,
  • реактивна система залпового вогню «Град»,
  • 10 одиниць автомобільної бронетехніки,
  • склад боєприпасів у Бериславському районі.

Також відомо, що ушкоджений 1 вересня літак Су-25 в районі Сухого Ставка виведений зі складу ворожих сил.

Загалом ситуацію на Південнобузькому напрямку фронту ЗСУ характеризують як стабільно складну, але контрольовану.

Зі свого боку рашисти продовжують вести повітряну розвідку, використовуючи безпілотники ґк оперативно-тактичного рівня, так і розвідувально-ударні. Один з таких шпигунів вранці 2 вересня працював на Одещині, ухиляючись від роботи протиповітряної оборони, а на Миколаївщині його вже збили.

В ніч на 2 вересня окупанти обстрілювали село Зелений Гай в Миколаївському районі, Первомайську та Широківську громади. Є руйнування будівель, в тому числі й житлових. Але обійшлося без людських жертв.

«Вкотре касетними снарядами з РСЗВ «Град» обстріляно Нікопольський район. Внаслідок обстрілу пошкоджено ліцей, понад десять житлових будинків, кілька господарчих споруд, автомобілі, лінії електропередач та три газогони. Поранено цивільну особу», – додають в ОК «Південь».

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі тримає напоготові два надводні ракетоносії, споряджені 16 ракетами типу «Калібр».

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні. Через прорив першої лінії оборони на окупованій Херсонщині 109 полк так званої «ДНР» змушений був утікати. Втім українців закликають дотримуватись режиму інформаційної тиші, аби не заважати військовим роботи свою роботу.

Це стосується поширення будь-якої інформації про хід бойових дій, в тому числі й про населені пункти, які можуть бути звільнені. Потрібно дочекатись, коли такі дані спершу повідомить Генштаб чи Міноборони.

Додамо, що українські військові за допомогою систем HIMARS знищили всі великі мости на Херсонщині і таким чином відрізали окупантів від поставок зброї, техніки й продовольства з Криму. Також ЗСУ ліквідували понтонну переправу через Дніпро, яку ворог прокладав у районі села Львове.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *