ОСТАННІ НОВИНИ

На окупованих територіях українців тероризують примусовою паспортизацією, – розвідка

Наталя Дуляба

|

На тимчасово окупованих територіях України рашисти продовжують примусову паспортизацію українців. Особливу увагу приділяють підприємцям, яким погрожують позбавленням майна і депортацією. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Для мешканців Мелітополя та його околиць окупанти оприлюднили вимоги щодо «земельних паїв». Вони передбачають, що усі, хто має чинні догори оренди на земельні паї, повинні переукладати їх на нові. Осіб, в яких термін договору закінчився, зобов’язують отримати російський паспорт та укласти новий документ уже відповідно до російського законодавства. Якщо ж термін договору закінчився і власник не з’явися, то його позбавлять права власності на володіння земельними паями.

Також загарбники встановили, що з початку вересня цього року номерні знаки українського зразка на транспортних засобах замінять на тимчасові з подальшим переоформленням. Умова – наявність російського паспорту у власника авто.

На виїзді з Мелітополя на блок-постах окупанти продовжують перевіряти чоловіків, зокрема оглядати їх на наявність татуювань. Таким чином, кажуть у розвідці, заходи рашистів направлені на паспортизацію населення та присвоєння майна осіб, що виїхали на підконтрольні Україні території.

«Водночас на окупованій території Херсонщини “міністр аграрної політики Херсонської області” о. ковальов закликає сільгоспвиробників реєструвати діяльність і сплачувати “податки” за законодавством рф. Тих, хто відмовиться, позбавлятимуть права власності земельними ділянками, а власників агробізнесу висилати за межі регіону», – йдеться у повідомленні.

У селі Кам’янське Запорізької області окупаційна адміністрація переводить діяльність місцевого бізнесу на податкові стандарти законодавства рф. Представникам бізнесу і самозайнятому населенню вручили відповідні листи. Основною вимогою для діяльності бізнесу висувають наявність громадянства рф.

Нагадаємо, аби легалізувати заплановані на вересень псевдореферендуми, на півдні України окупанти силою примушують українців брати російські паспорти.

У Херсоні окупанти почали видавати російські паспорти в червні. Перші вручення документів зробили показово на камеру, але тоді знайшлося лише 23 охочих. Серед тих, хто взяв російський паспорт, – колаборант та колишній мер міста Володимир Сальдо.

Наприкінці червня стало відомо, що мешканці Херсонщини не хочуть брати паспорти рф, тому окупанти вирішили паспортизувати в’язнів місцевої колонії.

Згодом окупаційна влада на Херсонщині вирішила примусово давати російське громадянство усім новонародженим після 24 лютого.

У Маріуполі паспорт рф загарбники почали ще у травні. На частині окупованої Запорізької області ще й вирішили створити штучні черги до ЦНАПів, аби нібито продемонструвати «ажіотаж».

Тим часом у ЄС вже заявили, що не визнають паспортів, які режим путіна видає українцям на окупованих територіях України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *