ОСТАННІ НОВИНИ

За приватизацію гектара лісу у Брюховичах судитимуть посадовця мерії

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився колишній посадовець Львівського міського управління земельних ресурсів, якого обвинувачують у причетності до незаконної приватизації більше 1 га землі у Брюховицькому лісі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Прокурори завершили досудове розслідування у справі про незаконне вибуття з державної власності земельної ділянки у Брюховицькому лісі. Коли саме здійснили цю аферу, вони не уточняють. Але слідство з’ясувало, що безпосередню причетність до неї мав колишній начальник одного із відділів Львівського міського управління земельних ресурсів.

Встановлено, що посадовець «вчинив дії, які в подальшому призвели до вибуття з державної власності» земельної ділянки площею 1,15 га у смт Брюховичі. Йдеться про землю лісового фонду. Цим обвинувачений «спричинив державним інтересам тяжкі наслідки».

Разом із тим правоохоронці не кажуть про подальшу долю краденої землі, а лише додають, що намагаються скасувати право приватної власності і повернути її назад державі.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам) ККУ. Досудове розслідування Галицької окружної прокуратури Львова вже завершила, а справу скерувала на розгляд суду.

Покарання, яке може чекати на ексчиновника, – від 2 до 5 років тюрми із трирічним позбавленням права обіймати певні посади та штраф.

Нагадаємо, землю у Брюховицькому лісі крадуть уже не вперше. Так, влітку 2020 року п’ятеро громадян нелегально оформили право власності на шість ділянок площею по 0,15 га кожна, а потім продали їх. Тоді вартість цієї землі оцінювали у 9 млн грн. Всю цю оборудку оформив держреєстратор Солонківської сільради.

Одному із учасників такої схеми, 62-річному чоловіку, влітку 2021 року винесли вирок. За підробку документів і незаконну приватизацію ділянки шахрай відбувся умовним терміном.

Ймовірною підставою для таких земельних оборудок стало те, що ще у 2016 році посадовці Міноборони «посунули» межі ділянок, тож 1,39 га лісу у Брюховичах перейшли до підпорядкування місцевої селищної ради. Вона своєю чергою безкоштовно роздала громадянам ділянки, а ті їх швидко продали.

Нещодавно стало відомо, що шахрайка, яка нелегально отримала землю в Брюховицькому лісі, хотіла провести ще одну махінацію, аби не провертати її державі. Втім їй не дали цього зробити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *