ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО впевнені, що Україна може забезпечити належний облік зброї від союзників

Наталя Дуляба

|

Країни-члени НАТО впевнені в тому, що уряд України забезпечить належне використання й облік зброї та військового обладнання, яке вони надають ЗСУ. Про це 14 липня Укрінформу сказав офіційний представник Альянсу.

«Союзники по НАТО перебувають у повній солідарності з урядом та народом України в їхньому героїчному захисті своєї країни. Ми допомагаємо Україні скористатися фундаментальним правом на самооборону шляхом допомоги, яка має безпрецедентний рівень. Ми впевнені у зобов’язаннях уряду України належним чином зберігати та вести облік зброї, що надана союзниками», – зазначив представник НАТО.

Нагадаємо, конгресвумен-республіканка Вікторія Спартц, яка публічно запідозрила главу офісу президента України Андрія Єрмака у ймовірних зв’язках із росією, також висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні. Зокрема, Спартц припустила, що надана зброя може опинитися в Сирії чи росії.

Як повідомляв Львівський портал, в українському МЗС зі свого боку заявили, що Україна «максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки».

У Білому домі згодом заявили, що комунікують із українською владою на всіх її рівнях, і Київ готовий спільно зі США працювати над підзвітністю та наглядом наданої військової допомоги.

Водночас у Євросоюзі вважають, що вкиди про нібито контрабанду зброї з України – це масована російська пропаганда.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі запевнив, що Україна «чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *