ОСТАННІ НОВИНИ

Білий дім прокоментував звернення Спартц щодо Єрмака

Наталя Дуляба

|

В Білому домі пообіцяли відповісти на звернення конгресвумен-республіканки Вікторії Спартц, в якому вона просить президента Джо Байдена надати інформацію щодо Андрія Єрмака, а також висловлює занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні. Про це пише Голос Америки.

«Ми відповімо конгресвумен належним чином, я не буду забігати наперед листування з цього приводу. Те, що ми робимо і на чому зосереджені, це спілкування з українцями на всіх рівнях, рівнях помічників, і аж до президента Зеленського, щоб переконатися, що ми розуміємо їхні потреби. А також на спроможності, які їм потрібні в цій війні, що зараз зосереджена в основному на Донбасі. І переконатися, що ми їм відповідаємо», – розповів у координатор зі стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

Він додав: президент впевнений, що США роблять все можливе, щоб задовольнити потреби України.

«Ми, очевидно, поділяємо стурбованість, висловлену членами Конгресу, адже важливо переконатися, що існує належна відповідальність за матеріали, які отримує Україна. Але ми повинні пам’ятати: щойно устаткування опиняється в руках українських Збройних Сил – це власність України. Окрім цього, ми не диктуємо, як вони мають використовувати кожну одиницю обладнання на полі бою. Але вони також нам казали, що поділяють стурбованість щодо підзвітності та нагляду, і готові працювати з нами над цим», – відповів Джон Кірбі.

Як повідомляв Львівський портал, 8 липня конгресвумен Вікторія Спартц звернулася до президента Штатів Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо ймовірних зв’язків із росією глави офісу президента України Андрія Єрмака.

Також у зверненнях вона озвучила занепокоєння щодо нагляду за поставками американської зброї Україні, про що детальніше розповіла в інтервʼю Європейській правді. Зокрема, конгресвумен Спартц припустила, що надана зброя може опинитися в Сирії чи росії.

Зі свого боку в українському МЗС заявили, що Україна «максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки».

Щодо припущень стосовно Єрмака у Конгресі США звинуватили Спарцт у підігруванні путіну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *