ОСТАННІ НОВИНИ

В ГУР розповіли про ситуацію в тимчасово окупованому Херсоні

Анастасія Диняк

|

У Херсоні російські окупанти викрадають місцевих мешканців. Окрім того, люди змушені вводити «обмін товарів» у магазинах. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерство оборони України.

Так, у  тимчасово окупованому Херсоні люди змушені розраховуватися у місцевих магазинах за системою «натурального обміну», коли товари продають за інші товари. Окрім того, херсонці почали купувати продукти в кредит.

«Продавець кожного разу окремо домовляється з покупцем про курс такого обміну. Фіксуються численні випадки «продуктових кредитів», коли продавці в продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%», – йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, у місті почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ та організацій, начальників відділів та директорів департаментів місцевих органів виконавчої влади. Так незаконна «влада» планує вмовити людей повернутись на своє колишнє робоче місце, щоб відновити роботу організацій та служб.

Окрім того, російські окупанти з установ, які вели облік виборців, вивезли близько 20 коробок матеріалів про українців, які брали участь у виборчих кампаніях.

«Це пов’язують з черговою спробою проведення так званого «референдуму». Згідно з новими розпорядженнями, він може відбутися в першій половині вересня», – зазначили в ГУР.

Раніше Львівський портал повідомляв, що самопроголошена і встановлена росією «влада» тимчасово окупованої Херсонщини готується до проведення так званого референдуму щодо приєднання до рф.

Нагадаємо, 28 червня росіяни викрали мера Херсона, який з початку березня знаходиться в окупації, Ігоря Колихаєва.

Зазначимо, що поліція Херсонщини станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень із зникнення безвісти мирних жителів області, нині відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених невідома.

Раніше кремлівські пропагандисти показали вручення російських паспортів у Херсоні, яке провели до Дня росії. По паспорти країни-агресора прийшли загалом 23 зрадники, серед них – колаборант і ексмер міста володимир сальдо.

Центр протидії дезінформації при РНБО стверджує, що російська пропаганда взялась поширювати фейки про купу охочих отримати паспорт рф у Херсоні. Нібито черга у місті сягнула 4000 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *