ОСТАННІ НОВИНИ

Окупати могли замінувати Зміїний, – ОК «Південь»

Ольга Денисяка

|

Під час евакуації з острова Зміїного російські війська могли замінувати територію та навколишні води. Про це йдеться у Facebook Оперативного командування «Південь».

У повідомленні йдеться, що завершуючи екстрену евакуацію особового складу з острова Зміїний, росіяни знищували військову техніку, документацію та майно. Ймовірно, замінували місцевість, причал та навколишні води біля острова.

За уточненими даними, внаслідок українських ракетно-артилерійських ударів знищено таку техніку ворога: зенітно-ракетний комплекс «Тор», один з маломірних катерів, причіп, що містив дизель-генератор, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів. Самі ж окупанти при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до ЗРК «Тор», реактивну систему залпового вогню «Торнадо-Г» та над морем втратили гелікоптер. Для прикриття евакуації противник виконав понад двадцять вильотів авіації з Криму.

Командування наголошує, що операція ще триває.

«Забезпечення контролю над островом потребує ретельної перевірки та виключення провокацій. Сили оборони пильно моніторять ситуацію. Остаточні втрати противника уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Львівський портал повідомляв, що після ударів ЗСУ по Зміїному росіяни евакуювали залишки гарнізону.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російських окупанти зі Зміїного вдалося вибити завдяки українським гаубицям «Богдана».

Додамо, що раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що острів Зміїний має стратегічне значення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *