ОСТАННІ НОВИНИ

Підтримка зростає: Україну в НАТО знову бачать 76% громадян

Наталя Дуляба

|

В Україні знову зросла підтримка вступу до НАТО – за те, щоб держава стала членом Північноатлантичного альянсу, виступають 76% українців. Про це свідчать результати опитування, яке 18-19 червня проводила Соціологічна група «Рейтинг».

Якби найближчим часом проходив референдум щодо вступу України до НАТО, то «за» проголосували б 76% громадян, проти – лише 10%. Ще 12% респондентів заявили, що взагалі не брали б участь у голосуванні.

Найбільше хочуть бачити Україну членом Північноатлантичного альянсу жителі Заходу країни (84%) та центру (79%), найменше – сходу (55%). При цьому вже зараз 20% жителів сходу України заявили, що проти вступу до НАТО. Також саме у цьому регіоні є найбільше громадян, які б не пішли на референдум із цього приводу.

Натисніть на зображення для збільшення

Зауважимо, що з початком повномасштабного вторгнення росії серед українців безпрецедентно виросла підтримка вступу України до НАТО. На початку березня цей курс держави підтримували 76% громадян, у середині березня цей показник знизився до 72%. Соціологи тоді пояснювали, що найімовірнішою причиною цьому було незакриття неба над Україною.

Наприкінці березня підтримка вступу до НАТО повернулась фактично до довоєнних показників (68%), а зараз у червні, як бачимо, знову повернулась до найвищого рівня.

Додамо, що підтримка європейської перспективи України також залишається на високому рівні. Так, вступ до ЄС зараз підтримують 87% українців.

Додамо, соцопитування проводили методом телефонного інтерв’ю в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де відсутній український мобільний зв’язок. Участь у дослідженні взяли 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,8%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *