ОСТАННІ НОВИНИ

Вступ до Євросоюзу підтримують 87% українців

Наталя Дуляба

|

Підтримка європейської перспективи України залишається на високому рівні. Так, вступ до ЄС підтримують 87% українців. Про це свідчать результати опитування, яке 18-19 червня проводила Соціологічна група «Рейтинг».

Якби найближчими днями проходив референдум щодо вступу України до Європейського Союзу, то «за» проголосували б 87% опитаних громадян. Проти виступили б лише 4%, ще 8% взагалі б не пішли на такий референдум.

Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп. Втім дещо більше противників є на сході України – 7%.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україні безпрецедентно виросла підтримка вступу до ЄС. На початку березня цю ініціативу підтримував аж 91% громадян, що є абсолютним рекордом за весь час досліджень громадської думки. Такий показник соціологи фіксували і в квітні.

Хоча ще у січні 2022 року вступ України до Європейського Союзу підтримували тільки 65% українців.

Натисніть на зображення для збільшення

Говорячи про часові перспективи вступу України до ЄС, то 69% опитаних вірять, що це станеться протягом 5 років (40% – протягом 1-2 років, 29% – до п’яти років).

Ще 14% вірять, що Україна стане членом ЄС у наступні 5-10 років, 3% – за 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна інтегрується до Європейського Союзу.

Додамо, соцопитування проводили методом телефонного інтерв’ю в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де відсутній український мобільний зв’язок. Участь у дослідженні взяли 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,8%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *