ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові розгромили ворожу позицію гаубицями Caesar

Наталя Дуляба

|

Українські військовослужбовці продовжують вправно застосовувати французькі артилерійські установки Caesar. Цього разу з їхньою допомогою вдалося вдарити по ще одній позиції російських окупантів. Про це йдеться на сторінці Міноборони України у Facebook.

Так, одним залпом шістьох САУ Caesar наші захисники «накрили» район, де ворог зосередив більше 15 одиниць озброєння та військової техніки. Прямим влучанням ЗСУ знищили самохідну гаубицю 2С-19 «Мста-С» та командно-штабну машину командира батареї.

«Ми працюємо по скупченню техніки, там, де ворог тільки намагається її «підтягнути». Заправники, БМП… Все відпрацьовуємо, не даючи йому змоги наблизитись до передньої лінії», – каже український військовий.

У Міноборони додають, що українська армія успішно опановує важке озброєння стандартів НАТО, зокрема й гаубиці Caesar. З їхньою допомогою наші воїни з високою точністю вражають окупантів на відстані 20 км і більше від лінії фронту.

«Наші мужні воїни роблять неймовірні речі. Вони залповими темпами опановують зброю перемоги, надану Україні західними партнерами. Артилеристи уже ефективно застосовують САУ Caesar та інші крупні калібри НАТО на полі бою», – підкреслюють в оборонному відомстві.

Нагадаємо, якщо станом на кінець травня українські військові на передовій воювали трьома видами іноземної артилерії калібру 155 мм, то зараз – уже фактично п’ятьма. Останній, п’ятий вид гаубиць, польські «Краби», вже є на фронті. Снаряди цього калібру у ЗСУ вже на 10% переважають над радянськими запасами великого калібру.

При цьому голова об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі відзначив, що ЗСУ застосовують артилерію набагато професійніше, ніж росіяни.

Додамо, нещодавно стало відомо, що Великобританія купила для України понад 20 самохідних артилерійських установок M109.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *