ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 60% українців підтримали вільне володіння зброєю

Анастасія Диняк

|

У «Дії» завершилося опитування щодо вільного володіння зброєю. Майже 60% проголосували за такий дозвіл для особистого захисту. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Так, за тиждень в опитуванні взяли участь 1 726 452 українців. Таким чином четверте опитування в «Дії» стало наймасовішим.

Підтримають вільне володіння зброєю понад мільйон людей, що становить 59% усіх опитаних. Ще 19% підтримують володіння зброєю, однак за умови, що використовувати її будуть лише в тирах чи на стрільбищах. У такому разі носити зброю з собою заборонено.

Проти відповідного дозволу виявилися близько 335 тисяч респондентів. Тобто 22% категорично проти використання зброї цивільним населенням.

Як повідомляв Львівський портал раніше, війна вплинула на відчуття безпеки українців, тож підтримка вільного володіння зброєю в Україні виросла більш ніж удвічі. Відтак, вперше більшість громадян України підтримує надання права на володіння зброєю і боєприпасами.

Окрім того, 72% опитаних громадян підтримують ідею введення в Україні обов’язкових навчань із володіння вогнепальною зброєю для цивільного населення.

17% опитаних (в тому числі 31% чоловіків і 4% жінок) зазначили, що вміють досконало користуватися вогнепальною зброєю. 38% – у загальних рисах, ще 45% респондентів заявили, що взагалі не мають таких знань.

Якщо в Україні найближчим часом дозволять вільно володіти вогнепальною зброєю та боєприпасами, то таким правом скористались би 44% громадян. Зауважимо, до початку повномасштабного вторгнення Росії лише 19% українців відчували необхідність володіти вогнепальною зброєю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *