ОСТАННІ НОВИНИ

Facebook знову заборонив бажати Путіну смерті

Наталя Дуляба

|

Компанія Meta заборонила бажати смерті Путіну та розповсюджувати ненависницький контент про росіян. Таким чином Facebook знову змінює політику модерації. Про це пише Суспільне з посиланням на Reuters.

«Ми не дозволяємо заклики до вбивства глави держави… Отже, щоб усунути будь-яку двозначність щодо нашої позиції, ми ще більше звужуємо наші правила», – сказав президент Meta з комунікації із зовнішньою аудиторією Нік Клегг.

Він зазначив, що політика щодо мови ворожнечі не буде змінюватися для росіян. За його словами, Meta виступає проти русофобії і в компанії «немає терпимості до закликів до геноциду, етнічної чистки чи будь-якої дискримінації, переслідування чи насильства щодо росіян на платформі».

«Зараз ми звужуємо фокус, щоб чітко вказати в керівництві, що це ніколи не повинно інтерпретуватися як потурання насильству проти росіян в цілому», – написав президент Meta Global Affairs Нік Клегг.

Зазначимо, що раніше Facebook та Instagram тимчасово дозволили користувачам «у деяких країнах» закликати до насильства проти російських військових, які вторглися в Україну.

Як писав Львівський портал, з 14 березня в Росії заблокували Instagram, до цього в країні вже заборонили Facebook. Нещодавно з країни-агресора пішов ще й TikTok.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *