ОСТАННІ НОВИНИ

Авіваудар по аеропорту Вінниці: з-під завалів дістали 9 загиблих

Ольга Денисяка

|

З-під завалів аеропорту біля Вінниці, в який влучили 8 ракет російських окупантів, дістали шістьох поранених людей та дев’ять тіл загиблих. Про це йдеться у Facebook ДСНС України.

У ДСНС повідомляють, що досі продовжують пошук людей під завалами на території аеропорту поблизу с. Гавришівка Вінницького району.

Сстаном на 07:00 год.  з-під завалів споруд на території аеропорту «Вінниця» деблоковано 15 людей, з них 9 загиблих (5 цивільних, 4 військових), пошукові роботи тривають.

Загалом, до проведення аварійно-рятувальних робіт від ДСНС було залучено 143 рятувальників та 23 одиниці спецтехніки.

Як писав Львівський портал, 6 березня російські окупанти запустили 8 ракет по військовому об’єкті в Гавришівці поблизу Вінниці. Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що аеропорт у Вінниці повністю знищений.

За даними ДСНС, на летовищі зайнялася пожежа на складі з паливно-мастильними матеріалами. Крім того була зруйнована адміністративна будівля. З-під завалів рятувальники деблокували чотирьох людей, одна з них – загинула.

Зі свого боку голова Вінницької обласної держадміністрації Сергій Борзов назвав авіаудар 6 березня «першим потужним бомбардуванням Вінниці». Окупаційні сили запускали крилаті ракети. До того ж одна ракета влучила у зламаний літак. Схоже, окупанти сприйняли його за справний.

Згодом у Міністерстві оборони Молдови заявили, що ракети нібито запускали не з окупованого росіянами Придністров’я, а з акваторії Чорного моря.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *