ОСТАННІ НОВИНИ

86% львівських школярів повернулися за парти

Оксана Попович

|

З понеділка, 14 лютого, школи Львівської громади відновлюють очну форму навчання. Рішення про повернення на дистанційне прийматиме шкільна адміністрація, зважаючи на ситуацію з захворюваністю. Про це повідомляє Львівський портал.

Відповідно до рішення міської комісії ТЕБ і НС від 11 лютого, учням старших і молодших класів дозволили повернутись до очного навчання. Однак остаточне рішення прийматимуть керівники кожного навчального закладу окремо.

Якщо захворюваність серед учнів зростатиме, то директори будуть ухвалювати рішення про перехід на дистанційну форму навчання. Якщо ж ситуація із коронавірусом надалі буде сприятлива, учні продовжать ходити на заняття до школи.

Також відновлюють роботу позашкільні гуртки, мистецькі школи та спортивні секції.

За інформацією пресслужби Львівської міськради, у понеділок, 14 лютого, за шкільні парти повернулись 86% школярів. Всі школи Львівської громади проводять навчання вживу, окрім фізико-математичного ліцею, де навчання відбувається дистанційно.

Додамо, що з 20 лютого у Львові діятимуть інші карантинні обмеження:

  • кафе і ресторани, продовольчі й непродовольчі ринки, розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри та басейни можуть працювати лише при повній вакцинації працівників і відвідувачів або наявності в них обох негативного ПЛР-тесту;
  • проведення масових заходів можливе тільки при повній вакцинації організаторів і відвідувачів або наявності у них негативного ПЛР-тесту.
  • робота дитячих розважальних центрів взагалі тимчасово заборонена.

Зазначимо, що в області учні 5–11 класів з 7 лютого повернулися до очного навчання. Дистанційно зараз вчаться діти в містах з найбільшою кількістю хворих на коронавірус. Мова йде про Львів, Червоноград, Стрий та Дрогобич.

Зауважимо, що суворий карантин на території всієї Львівської області ввели з 31 січня. Детальніше про правила читайте за цим посиланням.

Перед цим карантин на Львівщині частково посилили з 26 січня: тоді всю освіту, крім дитсадків, перевели на «дистанційку», обмежили наповненість громадського транспорту, зупинили планову госпіталізацію та обмежили розважальні заходи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *