ОСТАННІ НОВИНИ

Визначився представник України на Євробаченні-2022

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 12 лютого, в Україні відбувся фінал Національного відбору на Євробачення-2022. За результатами голосування перемогу отримала українська співачка Аліна Паш, яка й поїде представляти нашу країну на пісенний конкурс у Італію, повідомляє Львівський портал.

Переможниця Нацвідбору виконали пісню «Тіні забутих предків». Всього у фіналі виступило вісім виконавців.

Цікаво, що за підсумками глядацького голосування перемогу здобув «Kalush Orchestra» із піснею “Стефанія”. Однак через суму балів глядачів та журі український реп-гурт опинився на 2-му місці. Зокрема, через низький бал від члена правління Суспільного, відповідального за платформу телебачення — Ярослава Лодигіна.

Додамо, що перед фіналом відбору Аліна Паш опинилася у епіцентрі скандалу, бо під час війни їздила до Москви, і літала із РФ до окупованого Криму.

Минулого року Україну на «Євробаченні» представляв гурт Go_A і посів п’яте місце. Пісня «Шум» стала першою україномовною піснею, що потрапила до світового чарту Billboard, а згодом ще й увійшла до трійки найпопулярніших в історії музичного конкурсу.

Відео: Суспільне Євробачення | Eurovision Ukraine

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *