ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР викликає Порошенка на новий допит

Ольга Денисяка

|

Державне бюро розслідувань очікуватиме п’ятого президента Петра Порошенка 31 січня. Окрім того, заявляє, що народний депутат здав свої паспорти вже після повідомлення, що він ігнорує цю вимогу суду. Про це Львівському порталу повідомили в ДБР.

У повідомленні йдеться, що 24 січня Петра Порошенка викликали до слідчого для проведення допиту. Однак Порошенко залишив приміщення за сім хвилин, не дочекавшись слідчого.

«Задля створення видимості виконання покладених судом на нього обов’язків підозрюваний з’явився до ДБР, однак невдовзі покинув приміщення не дочекавшись слідчого. При цьому його команда встигла зняти відео, що їх ніби в ДБР ніхто не чекав, хоча адвокатам було достеменно відомо, що слідчий підійде до них за декілька хвилин», – йдеться в повідомленні.

Наступного разу слідчий ДБР чекає Петра Порошенка на 11:00 год. 31 січня.

Окрім того, в ДБР підтвердили, що Порошенко таки здав паспорт, однак заявляють, що це сталось вже після публічного розголосу.

Нагадаємо, 19 січня Печерський районний суд Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Зокрема, суд зобов’язав його здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд до України.

У Державному бюро розслідувань заявляли, що станом на 24 січня Петро Порошенко досі не здав паспорт. Натомість адвокат Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що здав паспорти свого клієнта до управління Державної міграційної служби в Києві зранку 24 січня.

Додамо, в офісі генпрокурора оскаржать застосування особистого зобов’язання як запобіжного заходу для Петра Порошенка. Натомість вимагатимуть такого ж запобіжного заходу, як для всіх фігурантів «вугільної справи»  – тримання під вартою або 1 мільярд гривень застави.

В чому підозрюють?

Петру Порошенку підписали підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України –  щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У разі доведення провини Порошенку загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Йдеться про справу щодо злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

6 січня Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента України та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *