ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть ще чотирьох людей за фейкові Covid-сертифікати

Аліса Белей

|

На Львівщині судитимуть чотирьох людей за підроблення та використання підроблених covid-сертифікатів про вакцинацію. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Зазначимо, що від початку року слідчі та дізнавачі поліції Львівщини відкрили 44 кримінальні провадження за фактами підробки довідок про вакцинацію, covid-сертифікатів, міжнародних свідоцтва про вакцинацію, а також результатів ПЛР-тестів.

Як встановили дізнавачі Яворівського районного відділу поліції,  троє мешканців Самбірського району віком 24, 53 та 54 роки, перетинаючи пункт пропуску «Шегині – Медика» на в’їзд в Україну з Польщі, пред’явили підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу.

Усім трьом правоохоронці повідомили про підозру за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування завершили, а 18 січня обвинувальні акти скерували на розгляд суду.

Також підроблене свідоцтво про вакцинацію виявлено на цьому пункті пропуску у 41-річного мешканця Хмельницької області. Дізнавачі повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – обмеження волі на строк до двох років. Досудове розслідування триває.

Крім того, 19 січня слідчі Львівського районного управління поліції повідомили про підозру 35-річному мешканцю Івано-Франківської області за ч. 5 ст. 27 – ч. 3 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 (пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт скерували на розгляду суду.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини відкрили 35 кримінальних проваджень за фактами використання підроблених ковід-сертифікатів,  у 22 випадках обвинувальні акти скерували на розгляд суду.

Нагадаємо, Львівщина стала одним із лідерів в Україні за кількістю відкритих кримінальних справ через підробку covid-документів. В області вже відкрили майже сто кримінальних проваджень за фактами підробки сертифікатів про вакцинацію.

Нещодавно у Львівській області викрили чотирьох ділків, які заробляли на виготовленні фейкових сертифікатів про covid-вакцинацію та ПЛР-тестів. В основному фальшивки купували люди, що їхали на заробітки за кордон.

Додамо, що прикордонна служба Польщі також виявляє фейкові документи про вакцинацію в українців. Зокрема, цьогоріч викрили понад пів тисячі підроблених covid-сертифікатів, які надавали українці при в’їзді.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *