ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ відтермінувало обов’язкове Covid-щеплення для медиків та чиновників

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я перенесло терміни обов’язкової вакцинації для медиків, комунальників та чиновників із 20 січня на 31 січня. Про це Львівському порталу повідомили у МОЗ.

«31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021-го, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Тож з 31 січня без Covid-щеплення відсторонятимуться працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Ця вимога не стосується людей, які мають абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусної хвороби та медичний висновок на підтвердження цього. У МОЗ раніше затвердили форму довідки про протипоказання до вакцинації.

Нагадаємо, з 8 листопада 2021 року в Україні почали відстороняти від роботи працівників, які підлягають обов’язковій covid-вакцинації. Мова йде про освітян та чиновників. Згодом цей список розширили та додали у нього працівників підприємств, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, установ, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей та реабілітаційних закладів

Львівський портал писав, що працівників із протипоказами до covid-вакцинації, засвідченими документально, не мають права відстороняти від роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *