ОСТАННІ НОВИНИ

З січня невакцинованих медиків та комунальників відсторонятимуть від роботи

Ольга Денисяка

|

З 20 січня в Україні набере чинності указ, згідно з яким від роботи відсторонятимуть невакцинованих медиків та комунальників. Про це йдеться на урядовому порталі.

16 грудня зареєстрували наказ Міністерства юстиції про розширення переліку професій, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов’язковою. Наказ набере чинності 20 січня 2022 року та стосуватиметься всіх працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної й комунальної форми власності;
  • всіх комунальних підприємств, установ та організацій.

Працівники, які не отримають вакцину проти Covid-19 до 20 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, з 8 листопада в Україні почали відстороняти від роботи працівників, які підлягають обов’язковій covid-вакцинації. Мова йде про освітян та чиновників. Згодом цей список розширили.

Львівський портал писав, що працівників із протипоказами до covid-вакцинації, засвідченими документально, не мають права відстороняти від роботи.

Уникнути вакцинації зможуть лише особи, які мають протипоказання. Також у МОЗ затвердили форму довідки про протипоказання до вакцинації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *