ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримає ще 65 мільйонів на освіту: як витратять

Ольга Денисяка

|

Школам Львівщини з державного бюджету виділили 64,6 мільйона гривень освітньої субвенції. Ці кошти скерують на придбання шкільних автобусів та облаштування туалетів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Зокрема, 55,6 млн грн скерують на придбання шкільних автобусів для громад області. Однак, голова Львівської ОДА Максим Козицький зауважив, що автобуси закуплять лише за умови співфінансування від самих громад.

Ще 8,8 млн грн витратять для облаштування санвузлів в приміщеннях шкіл, оскільки в області досі є навчальні заклади з туалетами на вулиці.

« 55,6 млн грн скеруємо на придбання автобусів, за умови співфінансування від самих громад, є доброю підмогою. Зі свого боку зробимо все можливе, аби допомогти школам якнайшвидше отримати нові автобуси…Ще 8 млн грн, відповідно до цього ж розпорядження, надійдуть для створення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти», – зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині виник скандал через загрозу зменшення фінансування освіти. Обласні депутати заявляли, що напередодні сесії бюджетна комісія Львівської облради погодила зменшення фінансування освіти на 267 млн грн. Через це освітяни Львівщини навіть анонсували пікет 21 грудня –  у день засідання сесії Львівської облради.

Проте голова Львівської облради Ірина Гримак, пояснила цю ситуацію тим, що на засіданні бюджетної комісії окремі департаменти ЛОДА некоректно озвучили цифри на утриманські видатки. Відтак на зустрічі з головами фракцій вирішили повернути 267 млн грн на утримання закладів освіти, які фінансуються з обласного бюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *