ОСТАННІ НОВИНИ

У Мін’юсті показали, як виглядатиме нове Львівське СІЗО. Візуалізація

Вероніка Рой

|

Міністерство юстиції України опублікувало візуалізацію майбутнього Львівського слідчого ізолятора, який мають звести на вул. Збиральній поруч із «Метро» та «Епіцентром». Про це йдеться на сторінці Мін’юсту у Facebook.

«Вже маємо ілюстрації дизайну майбутнього Львівського СІЗО. Його проєктування наразі перебуває на фінальному етапі. А збудуємо ми його за рахунок надходжень від «Великої приватизації в‘язниць». Велике будівництво в‘язниць розпочнеться вже незабаром», – прокоментував міністр юстиції Денис Малюська.

Як відомо, нове Львівське СІЗО на вулиці Збиральній мають збудувати поруч з «Метро» й «Епіцентром». Площа становитиме 8,3 га. Він матиме чотири режимні корпуси, корпус для жінок і неповнолітніх, корпус для засуджених, що виконують господарські роботи, де буде їдальня, пральня, крамниця, лазня і пекарня, сектор максимального рівня безпеки тощо.

Слідчий ізолятор у Львові планують звести за усіма європейськими стандартами. Його вартість однозначно перевищить 1 млрд грн. Зокрема, частина коштів також буде скерована і з останнього аукціону з продажу колишньої недіючої львівської виправної колонії № 48, що на вулиці Хуторівка.

Нагадаємо, земельну ділянку на вул. Збиральній міська рада виділила під нову тюрму ще у 2016 році в обмін на закриття в’язниці на вул. Городоцькій, що в самому центрі міста.

У 2018-му у Мін’юсті заявили, що знайшли інвестора, який хоче збудувати на місці «Бригідок» торгово-розважальний центр і Музей жертв політичний репресій, а саму турму натомість звести в іншому місці. Втім дотепер про подальші кроки нічого не чути, ув’язнені досі відбувають тут покарання.

Як повідомляв Львівський портал, цьогоріч влітку будівлі виправної колонії №48 на Хуторівці у Львові, площею 10 га, продали з аукціону за ціну, втричі вищу від стартової. Новим власником стало ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс» – львівська архітектурна компанія. Підприємство впродовж багатьох років займається проєктуванням і будівництвом та входить в групу компаній SoftServe. Новий власник колонії розповів, що збудує на місці сучасне офісне містечко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Мін’юст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *