ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд виключив Львівщину із «червоної» covid-зони

Наталя Дуляба

|

Державна комісія ТЕБ і НС офіційно виключила Львівщину з «червоної» зони епіднебезпеки і перевела у «жовту». Відповідне рішення прийняли на засіданні в понеділок, 6 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Карантин послабили у восьми областях України, в тому числі й на Львівщині, а також у Києві. Так, із 00:00 год. вівторка, 7 грудня, із «червоного» рівня епіднебезпеки виходять Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Херсонська області та Київ.

Тепер всі ці області переходять у «жовту» карантинну зону, проте фактичних послаблень не відбудеться.

Так, із 6 грудня в Україні набувають чинності карантинні обмеження у «жовтій» зоні, які передбачають обов’язкове хоча б одне щеплення для того, щоб вільно відвідувати різні заклади і працювати.

Люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти коронавірусу, не мають негативного тесту або сертифікату про одужання, у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки не можуть:

  • брати участь у проведенні будь-яких масових заходів;
  • відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
  • відвідувати заклади громадського харчування.

Нагадаємо, вся Львівщина, крім Моршина, «почервоніла» 30 жовтня. Втім показникам цієї найсуворішої карантинної зони область не відповідає ще з кінця листопада. Тоді ж Львівщина й мала покинути її, однак ЛОДА звернулася до Державної комісії ТЕБ і НС з проханням залишити область у цій зоні карантину, аби уникнути росту захворюваності.

Зараз захворюваність на коронавірус на Львівщині стабілізувалась. У covid-стаціонарах перебувають трохи більше 2000 хворих, а завантаженість лікарень впала до 38%.

Медики навіть фіксують «тенденцію до покращення» епідситуації, але водночас наголошують, що вже потрібно готуватись до нової covid-хвилі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *