ОСТАННІ НОВИНИ

Дельту+ на Львівщині підтвердили у 70 хворих

Наталя Дуляба

|

Станом на кінець листопада мутований штам коронавірусу «Дельта+» на Львівщині виявили більш ніж у 70 людей. Всі вони лікуються у стаціонарі. Про це повідомив керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

За даними Центру контролю і профілактики хвороб, штам «Дельта+» підтвердили вже у понад 70 мешканців Львівщини. Всі вони перебувають на стаціонарному лікуванні.

«Чинник, який є достатньо тривожним, це те, що цей штам є достатньо заразним. І тим він є небезпечний, бо при невеликих контактах можна інфікувати велику кількість людей. З моменту контакту до прояви клінічних симптомів проходить лише від 3 до 5 днів», – розповів Орест Чемерис.

Зазначимо, що станом на початок листопада Дельту+ на Львівщині діагностували трьом десяткам хворим. Через циркуляцію саме цього мутованого штаму важку епідситуацію в області прогнозують ще на кілька місяців.

Львівські медики розповіли, які найпоширеніші симптоми дає «Дельта+». Серед них – висока температура, яка тримається більше 10 днів, виснажливий сухий кашель, важке дихання навіть при нормальній сатурації, нудота та діарея. Детальніше читайте за цим посиланням.

Як відомо, «Дельта» – це штам коронавірусу, який вперше виявили в Індії в жовтні 2020 року. Через його мутацію у березні 2021 року з’явився новий штам «Дельта +». Буквально за декілька місяців він поширився у понад 100 країнах світу.

Додамо, що під час осінньої хвилі коронавірусу на Львівщині 95% хворих інфіковані саме «Дельтою».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *