ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині продовжують виявляти фейкові Covid-сертифікати

Аліса Белей

|

На кордоні з Польщею викрили українців, які пред’явили прикордонниками підроблені сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу. Поліцейські відкрили кримінальні провадження через використання фейкових Covid-сертифікатів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

За 10-11 листопада поліцейські Львівщини відкрили ще чотири кримінальні провадження за фактом підробки та використання підроблених свідоцтв, а також повідомили про підозру у співучасті у виготовленні сертифікатів мешканці Івано-Франківській області.

Так, 10 листопада до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на пункті пропуску «Шегині – Медика» під час паспортного контролю 29-річний житель Волинської області пред’явив фейкове міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

11 листопада у цьому ж пункті пропуску підроблені свідоцтва виявлено у мешканців Хмельницької області віком 21 та 44 роки. Як встановили правоохоронці, чоловіки самостійно видрукували свідоцтва зі своїми даними, щоб використати їх під час виїзду на роботу до Польщі чи повернення додому.

Цього ж дня на пункті пропуску «Краківець – Корчова» 29-річний мешканець Вінницької області під час проходження паспортного контролю пред’явив міжнародне підроблене свідоцтво про вакцинацію.

Усі підроблені свідоцтва вилучені. За усіма фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження ККУ.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування тривають.

Крім того, співробітники Яворівського районного відділу поліції повідомили про підозри 34-річному мешканцю Волинської області та 34-річному жителю міста Рівне, які пред’явили підроблені свідоцтва про вакцинацію під час перетину кордону.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що обидва підозрювані заздалегідь придбали у невідомої осіб підроблені сертифікати, маючи намір перетнути державний кордон України без подальшого перебування на самоізоляції.

Обом фігурантам повідомлено про підозри ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ат.358 (пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) ККУ.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування завершені. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Також, слідчі відділу поліції повідомили про підозру 45-річній мешканці Івано-Франківської області ч. 5 чт. 27 – ч. 3 ст. 358 (пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, вчинене за попередньою змовою осіб) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) ККУ. Досудове розслідування триває.

Зауважимо, що від початку року поліцейські Львівщини відкрили 122 кримінальні провадження за фактом підробки свідоцтв про вакцинацію.

Нагадаємо, Львівщина стала одним із лідерів в Україні за кількістю відкритих кримінальних справ через підробку covid-документів. В області вже відкрили майже сто кримінальних проваджень за фактами підробки сертифікатів про вакцинацію.

Нещодавно у Львівській області викрили чотирьох ділків, які заробляли на виготовленні фейкових сертифікатів про covid-вакцинацію та ПЛР-тестів. В основному фальшивки купували люди, що їхали на заробітки за кордон.

Додамо, що прикордонна служба Польщі також виявляє фейкові документи про вакцинацію в українців. Зокрема, цьогоріч викрили понад пів тисячі підроблених covid-сертифікатів, які надавали українці при в’їзді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *