ОСТАННІ НОВИНИ

Які продукти подешевшали в Україні у вересні

Ольга Денисяка

|

Впродовж вересня 2021 року в Україні дещо подешевшали овочі, крупи та цукор. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, відносно серпня на 7 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим роком – на 14%. За минулий місяць втратили в ціні морква та буряк, 25% – картопля,  24% – буряк. Капуста та цибуля подешевшали на 12% та 16%.

Також зовсім трохи знизились ціни на крупи. У порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-1%), горохова крупа (- 3%), кукурудзяна (-1%). Цукор подешевшав на 3%.

Молоко вищого гатунку та м’ясо курей змінилось в ціні на 3%, м’ясо ВРХ на 6% та свинини на 7%.

У міністерстві додали, що по більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції або з невеликим відхиленням.

Як повідомляв Львівський портал, у серпні на Львівщині «борщовий набір» у середньому подешевшав на 28%, натомість на 18% зросли в ціні яйця.

Нагадаємо, у травні на Львівщині «борщовий набір» навпаки подорожчав на 27%, у червні – аж на третину зросли тарифи на проїзд у громадському транспорті. В липні ціни впали на деякі овочі, проте 30% вартості додала морква.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *