ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині подешевшали овочі: що і на скільки

Наталя Дуляба

|

У липні на Львівщині суттєво впали ціни на огірки, перець та помідори, втім водночас аж на 30% подорожчала морква. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні статистики Львівської області.

Загалом у липні ціни на продукти харчування на Львівщині впали на 0,2% у порівнянні з червнем, проте з початку року – навпаки зросли на 7,6%.

Найбільше подешевшали олія соняшникова – на 4% та овочі – на 3,8%. Так, огірки впали у ціні на 26%, перець солодкий – на 24%, помідори – на 16,4%, капуста білокачанна – на 8,5%, картопля – майже на 2%. Водночас аж на 30,5% подорожчала морква, а на 4% – цибуля ріпчаста.

Вартість фруктів знизилась на 2%.

Щодо інших продуктів харчування, то на 2,5% подешевшали яйця та сир, м’ясо – майже на 1%, риба морожена, хліб, макаронні вироби – на 0,8-0,3%. Разом із тим на 7,5% подорожчав цукор, майже на 7% – риба жива та охолоджена.

Алкоголь та цигарки зросли у ціні на 0,5%, одяг і взуття подешевшали на 3%. Вартість комунальних послуг в області не змінилась, водночас ціни в аптеках зросли на 0,4%.

Щодо сфери транспорту, то у липні майже 4% додали у ціні паливо та мастила. Вартість проїзду у приміських автобусах зросла на 1,8%, у міжміських електричках – на 1,5%. Вартість авіаперевезень зросла на 2,2%.

Нагадаємо, у червні на Львівщині аж на третину зросли тарифи на проїзд у громадському транспорті.

У травні в області суттєво подорожчав «борщовий набір».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *