ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні посилять контроль за карантином

Вероніка Рой

|

В Україні посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів через зростання захворюваності на Covid. Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Як йдеться у повідомленні, за результатами аналізу епідемічної ситуації, стану тестування на COVID-19 і темпів проведення вакцинальної кампанії, а також для стримання розповсюдження коронавірусної хвороби, в усіх регіонах посилять контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Відповідний лист надісланий сьогодні головам обласних та Київської міської державних адміністрації, керівникам обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я, Національної поліції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

«Зараз ситуація із коронавірусною хворобою в Україні контрольована, але ми бачимо тенденцію до зростання і маємо розуміти, що не час розслаблятися. Перемогти епідемію можна, лише докладаючи спільних зусиль. Кожен може носити маски, дистанціюватися від інших і отримати щеплення. Головне – пам’ятати, що ці кроки наближають нас до нормального доепідемічного життя», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зазначимо, нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав місцеву владу перевірити готовність лікарень, визначених для лікування пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, України зараз знаходиться у «зелені» covid-зоні, де діють найслабші карантинні обмеження. Проте через штам «Дельта» вже наприкінці серпня в Україні очікують новий спалах захворюваності. Загалом по усій Україні 143 людям вже підтвердили інфікування «Дельтою».

Тим часом науковці кажуть, що через поширення штаму «Дельта» в Україні існує загроза «вибухового» росту захворюваності на Covid-19.

Детальніше про нові симптоми цього штаму і чи захищає від нього вакцинація, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *