ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині 80% хворих на COVID інфіковані штамом «Дельта»

Вероніка Рой

|

У Рівненській області 80% хворих на коронавірус інфіковані штамом «Дельта». Про це розповів головний санітарний лікар області Роман Сафонов під час брифінгу, передає Рівненська ОДА.

За його словами, новий штам коронавірусу «Дельта», який нині домінує на Рівненщині, дуже активний та швидко поширюється. Лише за останній тиждень кількість хворих зросла на 60%.

«Новий штам коронавірусу «Дельта», який нині домінує на Рівненщині – дуже активний та швидко поширюється. Наразі 80% хворих на COVID-19 заражені цим штамом. Вже завтра ми направляємо 30 зразків на підтвердження результатів в арбітражну лабораторію», – зазначив Роман Сафонов.

За його словами, така процедура передачі зразків, передбачена відповідним протоколом. Відтак, з області періодично відправлятимуть зразки для лабораторій, аби перевірити наявність мутацій.

Зазначимо, саме через штам «Дельта» вже наприкінці серпня в Україні очікують новий спалах захворюваності. Загалом по усій країні 143 людям вже підтвердили інфікування цим штамом.

На Львівщині поки що – сім випадків інфікування «Дельтою»

Тим часом науковці кажуть, що через поширення штаму «Дельта» в Україні існує загроза «вибухового» росту захворюваності на Covid-19.

Детальніше про нові симптоми цього штаму і чи захищає від нього вакцинація, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *