ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі деталі обвалу будинку на Руській: загинув 17-річний хлопець

Ольга Денисяка

|

19 липня у Львові на вулиці Руській обвалилась стіна нежитлового будинку. Внаслідок обвалу загинув 17-річний хлопець. За попередньою інформацією, він розбирав стіну на горищі за допомогою перфоратора. Про це повідомляє Львівський портал.

Раніше у ДСНС повідомляли, що близько 16:30 год. в нежитловому будинку на вулиці Руській, 8 стався обвал. Під завалами рятувальники знайшли тіло загиблого чоловіка та продовжували розбирати конструкції.

Зранку 20 липня речник ДСНС Львівщини Ігор Курус розповів Львівському порталу, що ввечері 19 липня рятувальники вже розібрали обвалені конструкції та завершили всі роботи.

У відділі комунікацій Нацполіції Львівщини повідомили, що загиблим виявився 17-річний хлопець – мешканець одного з сіл Стрийського району.

Водночас, як заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, в дворику обвалилася частина стіни одноповерхового флігеля (технічної будівлі, що межує з будинком). Молодий хлопець, який загинув, виконував роботи перфоратором, що, ймовірно, і стало причиною обвалу.

«Обвал стався на горищі, де проводилися роботи перфоратором саме на цій стіні. Внаслідок обвалу загинув молодий хлопець, що виконував роботи перфоратором. У флігелі на першому поверсі була житлова квартира, в якій власники не проживали вже тривалий час», – написав на сторінці у Facebook Андрій Москаленко.

Також він наголосив, що будівля перебуває у приватній власності, а будівельні роботи розпочаті без відповідної технічної документації та дозволів.

Наразі поліція проводить слідчі дії.

За фактом обвалу відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото/відео: ЛМР, ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *