ОСТАННІ НОВИНИ

Фірмі, яка хоче будувати житло на місці вілли Стеткевичів, дадуть альтернативну ділянку

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради запропонує ТзОВ «Львів-Інвест-Груп» альтернативну земельну ділянку для будівництва житла, аби зберегти віллу Стеткевичів на вул. Замарстинівській, 213. «За» відповідну ухвалу проголосували 50 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

Мерія погодила міну житлового будинку загальною площею 300,2 кв м на вул. Замарстинівській, 213, який є у власності ТзОВ «Львів-Інвест-Груп» для суспільних потреб на рівноцінну за вартістю земельну ділянку на вул. Ряшівській (проєктованій) площею 0,5 га.

Це означає, що Львівська міська рада готова взяти у комунальну власність згаданий будинок на Замарстинові, а натомість віддасть фірмі ділянку під будівництво. При цьому компанія може як прийняти таку пропозицію, так і відхилити її.

Зазначимо, що за цією адресою розташована вілла Стеткевичів, яка у 2019 році втратила статус пам’ятки архітектури. ТзОВ «Львів-Інвест-Груп» скасувало у суді цей пам’яткоохоронний статус, бо хоче на цьому місці будувати багатоповерхівку.

Намір збудувати багатоповерхівку на місці вілли Стеткевичів у Львові викликав обурення у мешканців Замарстинова та пам’яткоохоронців. Львів’яни створювали петиції до мерії з вимогою врегулювати конфліктну ситуацію, а у ЛОДА ініціювали повернення будівлі статусу пам’ятки.

У Львівській міськраді торік пообіцяли відвоювати віллу у забудовника.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Львів-Інвест-Груп» зареєстроване саме на вул. Замарстинівській, 213. Основний вид діяльності вказаний як організація будівництва будівель.

Засновником компанії є львів’янка Зоряна Була, яка пов’язана з низкою інших підприємств, зокрема будівельних, а також вона є співвласницею ломбардів «Копійка», «Рік-Авто США», що займається продажем автомобілів.

Зоряна Була також пов’язана із запланованою забудовою території мотозаводу у Львові.

Додамо, що будинок на вул. Замарстинівській, 213 внесли до переліку пам’яток архітектури місцевого значення у 1993 році. Раніше кам’яниця, збудована у 1930-х, належала родині львівських меценатів Стеткевичів, згодом у ній знаходився народний дім.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *