ОСТАННІ НОВИНИ

Епідситуація із Covid на Львівщині залишається сприятливою, – головний медик Львівщини

Вероніка Рой

|

Наразі у Львівській області й надалі зберігається стабільна ситуація із коронавірусною інфекцією. Втім медики закликають не нехтувати заходами безпеки, адже у деяких країнах Європи захворюваність вже зростає, тож і в Україні найближчим часом може відбутися збільшення кількості хворих. Про це 9 липня під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Наразі у медзакладах Львівщини, які відведені для хворих на Covid, перебуває 109 пацієнтів. 27 осіб знаходиться у реанімаційних відділеннях, 9 – на апаратах штучної вентиляції легень. Загалом ліжкова мережа заповнена на 5,8%

«Епідситуація із Covid на Львівщині залишається сприятливою. Тенденція госпіталізацій залишається на стабільному рівні. Якщо проаналізувати останній тиждень, то щоденно кількість госпіталізованих коливається від 10 до 19 осіб», – зазначає Орест Чемерис.

Разом з тим, головний медик Львівщини закликає не нехтувати правилами безпеки, адже у країнах Європи вже фіксують тенденції зросту захворюваності на коронавірус.

«Ми прогнозуємо, що збільшення захворюваності буде і у нас. Тому закликають не забувати про заходи безпеки та приходити на вакцинацію», – додав він.

Нагадаємо, у Львівській області зафіксовано 137 669 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 39 нових хворих.

Протягом останнього місяця в області суттєво знизилась завантаженість лікарень хворими на коронавірус – зараз зайнято менше 7% ліжок, у низці лікарень уже взагалі немає covid-пацієнтів. Через це на Львівщині згорнули половину covid-відділень.

Через новий штам коронавірусу «Дельта», який є вдвічі заразнішим, Львів посилює карантин у кафе і ресторанах, а також у закладах культури. Всі деталі – за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *