ОСТАННІ НОВИНИ

Штам Covid «Дельта», який небезпечніший за інші, виявили майже у половині країн світу, – ВООЗ

Вероніка Рой

|

Майже у половині країн світу виявили штам коронавірусу «Дельта», який є більш небезпечним за інші. Цей штам раніше називали «індійським». Про це повідомила експертка Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Марія ван Керкхове, передає Громадське.

Вона розповіла, що штам «Дельта» виявили уже в 92 країнах світу. Однією з причин такої тенденції, вважає посадовиця, є нехтування карантинними обмеженнями.

18 червня головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан заявила, що варіант «Дельта» стає домінівним у світі, оскільки є більш заразним.

Штам, який вперше виявили в Індії, має дві ключові мутації зовнішньої «спайкової» частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала його таким, що «викликає занепокоєння», адже він є більш заразним – це вже четвертий штам, який змусив непокоїтися ВООЗ.

За даними Національної академії наук України, штам «Дельта» у 1,6 рази заразніший, ніж штам «Альфа» (вперше знайдений у Великій Британії), у 2,26 рази частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 рази частіше – до реанімації. Водночас, наголошується, що ефект від вакцин здебільшого зберігається.

Цей штам зараз домінує серед хворих під час спалаху в Росії. Учені Національної академії наук навіть попереджають, що через ситуацію в Росії новий спалах в Україні може розпочатися ще до початку осені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *