ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові урочисто відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ

Вероніка Рой

|

У четвер, 24 червня, у Львові урочисто відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ. Так, частину вулиці Хуторівка, від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини, перейменували на честь Понтифіка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ще у травня з нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України духовенство звернулось до Львівської міської ради з ініціативою перейменувати площу та вулицю на Сихові.

Згодом депутати підтримали цю ініціативу та вирішили перейменувати частину вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) на проспект Святого Івана Павла. Крім цього території в районі вул. Стрийської та вул. Козельницької дали назву «площа Святої Софії Премудрості Божої».

24 червня відбулося урочисте відкриття проспект святого Папи Івана Павла ІІ.

Як відомо, на вул. Хуторівка розташована Духовна семінарія Святого Духа УГКЦ, а в районі Стрийської-Козельницької – Український Католицький Університет. Під час візиту Святійшого у 2001 році їх щойно починали будувати, відтак Отець тоді освятив місце і наріжний камінь під ці проєкти.

«По цій вулиці ступала нога і їхав папамобіль великого святого, можливо, найбільшої людини ХХ століття, яка любов’ю до Бога і до людей зменшувала зло, давала надію. І дай Боже, щоби цей проспект, яким будуть їздити люди на роботу, додому, до ринку, на навчання, стягував на наше місто заступництво цього великого святого і любителя людей і України. Нехай його постать скріплює єдність Католицької церкви в різних обрядах, нехай його екуменічне свідчення зближує конфесії нашої землі, нехай росте дружба між сусідніми народами, і нехай ця постать стає чимраз більше частиною свідомості нових поколінь, які, можливо, не бачили наживо, але можуть черпати натхнення і надії від святого Папи Івана Павла ІІ», – зазначив Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Ґудзяк.

Нагадаємо, що з нагоди 20-річчя візиту Папи Івана Павла ІІ до Львова відбувається низка подій у різних куточках Львова. З повною програмою можна ознайомитися тут.

Зокрема, до 26 червня у Львові можна помолитися перед іконою з мощами Івана Павла ІІ.

Довідка

Візит  Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну на запрошення українського уряду і католицьких ієрархів відбувся 23-27 червня 2001 року. Метою візиту була підтримка католиків у їхній вірі і допомога в налагодженні дружніх відносин між конфесіями в Україні. Згідно з програмою візиту, Іван Павло ІІ відвідав Київ та Львів.

Під час перебування Папи Римського у Києві у різних заходах взяло участь понад 200 тис., у Львові — понад 2 млн прочан.

Папа Римський відслужив у Києві (на спорткомплексі «Чайка») та Львові (на іподромі) чотири служби (дві у латинському і дві у візантійському обряді), на месах були присутні понад 1,6 млн. прочан.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *