ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові домашній тиран погрожував поліцейським пістолетом

Ірина Марчук

|

У вівторок, 22 червня, патрульні отримали виклик про домашнє насильство на вул. Хвильового. 39-річний львів’янин відмовився виконувати вказівки поліцейських, а потім погрожував їм пістолетом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

Поліцію викликала жінка, яка скаржилась на домашнє насильство з боку свого 39-річного співмешканця. Прибувши на місце, чоловік не відреагував на вимоги правоохоронці і відмовлявся покинути помешкання.

Згодом львів’янин пішов в іншу кімнату, взяв пістолет і став погрожувати інспекторам зі словами: «Тепер ви попали».

Патрульні негайно вгамували чоловіка й відібрали у нього зброю. Дебошира відразу затримали.

Тепер йому затриманому загрожує кримінальна відповідальність за ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки.

Нагадаємо, у Львові працюють дві мобільні групи поліції, які реагують на повідомлення про домашнє насильство.

Також у місті є мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі й постраждалим від домашнього насильства. Детальніше про її роботу читайте тут.

На вул. Лінкольна, 57 відкрили денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, а також «зелену кімнату» для корекційних занять з дітьми.

Водночас на вул. Личаківській, 90 облаштовують соціальний центр для постраждалих від домашнього насильства. Створення такого закладу передбачила Львівська міськрада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *