ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не підтримали пропозицію львів’ян знизити вартість проїзду у маршрутках

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради не підтримала петицію львів’ян, якою пропонували знизити вартість проїзду у маршрутках. «За» відповідну ухвалу 17 червня проголосули лише 22 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

Ще в лютому львів’янин Остап Олексів зареєстрував петицію до мерії, у якій закликав знизити тодішню вартість проїзду у маршрутках зі 7 грн до 6,50 грн.

«Із моменту попереднього підняття вартості проїзду до 7 гривень (у лютому 2019 року) ватість палива зменшилась. Так, максимальна вартість дизельного палива у лютому 2019 року становила 28,44 грн. У січні 2021 року максимальна вартість дизельного палива – 25,34 грн. Вартість дизельного пального зменшилась на 11%, отже є підстави для зменшення вартості проїзду на 0,5 грн. Тому вимагаємо встановити граничний розмір вартості проїзду 6,50 грн за одну поїздку», – йшлося у тексті петиції.

Петиція зібрала понад 500 голосів, які необхідні для її розгляду. Втім під час сесії Львівської міськради очільник міського управління транспорту Орест Олеськів зазначив, що пропозиція знизити вартість проїзду у маршрутках є популістичною і заявив, що управління її не підтримує.

Зрештою «за» проголосували лише 22 депутати. Для підтримки петиції забракло 11 голосів.

Нагадаємо, нещодавно у Львові знову підняли вартість проїзду у громадському транспорті. Тариф зріс і на маршрутки – зі 7 до 10 грн, і на електротранспорт – до 10 грн. Втім вартість проїзду у трамваях та тролейбусах залежить від способу оплати.

Додамо, що львівські перевізники хотіли підняти тариф вдвічі – зі 7 до 14 грн. Натомість у «Львівелектротрансі» заявляли, що економічно обґрунтований тариф мав би становити 12,43 грн.

До цього вартість проїзду у львівських маршрутках піднімали на початку 2019 року, а в електротранспорті – на початку 2020-го.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *