ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні дозволили масові заходи майже без обмежень

Ірина Марчук

|

З середи, 16 червня, вся Україна перейшла до «зеленої» епідеміологічної зони. Відтепер усі масові заходи можна проводити у приміщення із 100% наповненістю. Про це повідомив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня, але послабив низку  обмеження.  За словами Олександр Ткаченко, відтепер усі масові заходи можна проводити фактично без обмежень. Проте як учасники так організатори повинні бути у масках.

«Тепер проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних тощо) в приміщеннях дозволяється з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми.
Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори. Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації – обмеження вище не застосовуються», – написав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, станом на початок червня вся територія України перейшла у «зелену» covid-зону, де діють найслабші карантинні обмеження. А нещодавно Україна увійшла ще й у «зелену» зону за критеріями ЄС, адже показники захворюваності сягли найменшої позначки за весь рік.

Додамо, що в Україні значно послабили карантин. Йдеться про скасування часових обмежень для закладів харчування, а також дозвіл на в’їзд іноземців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *