ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили мозаїку, що 10 років тому закрили металевою вагонкою

Вероніка Рой

|

На вулиці Сахарова, 45  у Львові відкрили мозаїку «Імпульс і контроль», яку понад 10 років тому закрили металевою вагонкою. Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Мова йде про мозаїку «Імпульс і контроль», автором якої є Роман Патик – учень і племінник Володимира Патика, що створив мозаїку «Море і риби». Раніше мозаїку приховав супермаркет металевою вагонкою. Втім магазин закрили, а новий власник будівлі вирішив відкрити мозаїку.

«Просто чудові новини. Мозаїку на від. Сахарова відновлено !Ще тиждень тому вона була зашита вагонкою, а тепер знову відкрита для огляду всіх. Дякую власнику за чітку позицію», – написав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, раніше через руйнування мозаїки художника Володимира Патика на магазині «Океан», що на вул. В. Великого, виник скандал. Під час реконструкції магазину майже повністю знищив мозаїку. Згодом фірма зобов’язалась власним коштом відновити втрачену мозаїку та передати у комунальну власність приміщення орієнтовною площею 1000 кв м під школу мистецтв.

У квітні 2020 року відновили роботи з виготовлення копії легендарної мозаїки «Море і риби».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook-сторінка Андрія Москаленка 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *