ОСТАННІ НОВИНИ

Медведчук не оскаржив рішення суду щодо книги про Стуса, – видавництво

Вероніка Рой

|

Народний депутат, голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук не оскаржив у встановлений термін рішення Київського апеляційного суду про скасування рішення про заборону книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Про це повідомило видавництво Vivat.

«19 березня 2021 року Апеляційний суд скасував заборону книжки «Справа Василя Стуса». Однак після оголошення цього рішення Віктор Медведчук упродовж двох місяців міг подати касаційну скаргу. Днями ця можливість у нього вичерпалася. Ми офіційно перемогли», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Віктор Медведчук подав позов до суду щодо заборони розповсюдження цієї книги. Детальніше про те, чому Медведчук хотів заборонити книгу про Василя Стуса, читайте за посиланням.

Дарницький районний суд Києва торік 19 жовтня зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Згодом укладач книги, історик та журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що на це рішення суду готують апеляцію. Книги розкупили протягом години опісля рішення суду про заборону їхнього розповсюдження. Згодом стало відомо, що новий наклад забороненої книги про Стуса вже запустили у друк.

Проте  цьогоріч у березні Київський апеляційний суд скасував заборону поширення книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *