ОСТАННІ НОВИНИ

Кіпіані виграв суд проти Медведчука у справі про заборону книги про Стуса

Вероніка Рой

|

Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону поширення книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Про це повідомив суддя Київського апеляційного суду під час засідання, передає Укрінформ.

«Апеляційний суд міста Києва скасовує рішення Дарницького районного суду Києва від 19 жовтня 2020 року про заборону видання і поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», – оголосив рішення суддя.

Журналіст також прокоментував свою перемогу у суді на сторінці у Facebook: «Слава Україні! Ми виграли справу».

Як відомо, Дарницький районний суд Києва торік 19 жовтня зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Згодом укладач книги, історик та журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що на це рішення суду готують апеляцію. Книги розкупили протягом години опісля рішення суду про заборону їхнього розповсюдження. Згодом стало відомо, що новий наклад забороненої книги про Стуса вже запустили у друк.

У Львівській обласній раді вирішили закупити книги «Справа Василя Стуса» для кожної бібліотеки.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Віктор Медведчук подав позов до суду щодо заборони розповсюдження цієї книги. Детальніше про те, чому Медведчук хоче заборонити книгу про Василя Стуса, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *