ОСТАННІ НОВИНИ

Рада відправила міністра охорони здоров‘я Степанова у відставку

Вероніка Рой

|

Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. «За» проголосували 292 нардепи, передає Українська правда.

Подання на звільнення Степанова з посади вносив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Виступаючи з трибуни, Шмигаль назвав основною причиною такої ініціативи – повільний прогрес із щепленням та поставками вакцин в Україну.

Сам Степанов у виступі відзначив, що темпи вакцинації не влаштовують і його самого,  але міністр вважає, що в умовах спротиву антивакцинаторів та неконструктивної критики політиків його команда зробила все можливе.

На думку міністра, «провал вакцинації стався в усьому світі». Світовий процес контрактування вакцин очільник МОЗ назвав «вінегетом із форсмажорів, політики і відвертого піратства».

Степанов зазначив, що має чіткий план, як повністю подолати пандемію і побудувати дієву українську медицину: «час і ваша підтримка», – звернувся він до нардепів.

Більшість депутатських фракцій та груп у свою чергу виступили з різкою критикою дій очільника МОЗ.

Голова профільного комітету Михайло Радуцький прозвітував, що комітет на своєму засіданні 17 травня рекомендував нардепам вищначитися самим при голосуванні у залі, що депутати і зробили.

Як писав Львівський портал, 14 травня прессекретар голови парламенту повідомила, що до Верховної Ради надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова та ще двох міністрів.

Зауважимо, у разі звільнення Максима Степанова, очолити МОЗ теперіншій головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Додамо, у Львові медики Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги висловили підтримку міністру охорони здоров’я Максиму Степанову. 17 травня під стінами закладу медпрацівники організували флешмоб  #підтримуюСтепанова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото:УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *